Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 4


Deschiderea anului de instrucție 2014


Anul de instrucție 2014 a fost deschis oficial miercuri, 8 ianuarie, în toate unitățile militare ale Ministerului Apărării Naționale.

În cadrul activității organizate la nivelul Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful SMG, a precizat că principala caracteristică a acestui an de instrucție este adaptabilitatea. "Programele de instrucție trebuie adaptate procesului de transformare, în funcție de locul unității militare în Planul-cadru de restructurare, în funcție de misiune și resurse dar, mai ales, se impune a fi adaptate, cu toate învățămintele trase până acum, la actualul statut al militarilor, cel de profesioniști, diferit de cel al militarilor în termen", a spus șeful SMG.

Totodată, generalul-locotenent Dănilă a pus accent pe calitatea instrucției, care trebuie să completeze educația prin formarea deprinderilor necesare luptătorului modern. "Evaluarea structurilor se face deja conform standardelor NATO. Trebuie să păstrăm exigența utilizată pentru evaluarea forțelor destinate teatrului de operații Afganistan", a concluzionat șeful SMG.


Biroul de Presă