Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 31


A crescut numărul misiunilor militarilor în sprijinul populației afectate de zăpadă


Militari de la Brigada 10 Geniu, cu două camioane și o ambulanță a Spitalului Militar Galați, au plecat din Brăila pentru a se alătura colegilor care acționează, cu o wolă și alte două camioane, pentru ajutorarea populației în zonele Făurei și Filipești. Ambulanța va asigura asistența medicală pentru persoanele din aceste zone care solicită ajutor medical, dar și pentru militari.

Tot la Brăila, personalul armatei sprijină autoritățile municipale pentru transportarea alimentelor de strictă necesitate căminelor de bătrâni din oraș, iar în zona localităților Bărăganu - Victoria transportă alimente care vor fi distribuite populației.

La Vinderei, în județul Vaslui, militari de la Regimentul 52 Artilerie Mixtă acționează pentru deszăpezirea unei ambulanțe.

În județul Buzău, 60 de militari din Divizia 2 Infanterie acționează, cu 10 autovehicule și o autosanitară din Focșani, în zona localității Boboc, pentru deszăpezirea locuințelor și a căilor de comunicații. La fel ca la Brăila, autosanitara va asigura asistența medicală pentru persoanele care solicită ajutor medical, dar și pentru militari. De asemenea, militarii acționează și pentru degajarea unor artere de circulație din municipiul Buzău. Opt militari din Divizia 1 Infanterie, cu patru autovehicule, se deplasează în municipiul Buzău, la solicitarea autorităților locale.

Autofreza specială intrată recent în dotarea M.Ap.N. se află în drum spre zona Buzău, pentru a ajuta la deszăpezirea căilor de comunicații grav afectate.

De asemenea, militarii continuă misiunile de deszăpezire începute în această dimineață în localități din județele Vâlcea, Buzău, Vrancea și Brăila.


Biroul de Presă