Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 37


Militarii continuă misiunile în sprijinul populației


Până în acest moment, 1970 de militari cu 203 mijloace tehnice au intervenit la solicitările autorităților locale și continuă să acționeze în zonele afectate de căderile masive de zăpadă.

La această oră sunt în derulare 22 de misiuni pentru deszăpezirea, deblocarea căilor de acces rutier, evacuarea și salvarea persoanelor aflate în zone izolate sau cu afecțiuni medicale deosebite.

În județul Ialomița, patru militari cu un autovehicul șenilat ai Regimentului 51 Artilerie Mixtă intervin în localitatea Miloșești pentru evacuarea unui copil cu probleme medicale. La finalizarea acestei misiuni, militarii se vor deplasa în localitatea Grivița pentru preluarea și transportarea unei alte persoane bolnave. Alți 18 militari cu un autocamion din cadrul aceluiași regiment desfășoară, o misiune de deszăpezire a căilor de comunicație din localitatea Fundata. 15 militari cu un autocamion din cadrul Batalionului 113 Artilerie au intervenit, în satul Hagieni, în vederea deblocării căilor de acces.

În județul Tulcea, 50 de infanteriști marini ai Batalionului 307 Infanterie Marină au acționat, la solicitarea șefului ISU Tulcea, pentru deszăpezirea accesului spre Centrul de Îngrijire și Asistență Socială și Azilul de Bătrâni din localitatea Babadag.


Biroul de Presă