Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 38


Armata continuă să ajute populația afectată de căderile masive de zăpadă din județele Brăila, Buzău și Tulcea


Ministerul Apărării Naționale continuă, cu 110 militari și 15 mijloace tehnice, să ajute populația din județele Buzău, Brăila și Tulcea afectată de căderile masive de zăpadă, la solicitarea autorităților locale.

În municipiul Brăila, militari de la Brigăzile 10 Geniu și 282 Infanterie Mecanizată, împreună cu reprezentanții primăriei, transportă și distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Făurei și Scorțaru Nou acționează în continuare în sprijinul celorlaltor instituții pentru deszăpezirea căilor de acces.

În județul Buzău, militari de la Brigada de Informații Militare continuă misiunile de prim-ajutor pentru cetățenii din localitățile Vâlcele și Brădeanu, iar cei de la Batalionul 280 Infanterie și de la Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale intervin pentru deszăpezirea și deblocarea drumurilor din Vâlcele, Rîmnicu-Sărat și a DN 22, între Râmnicu-Sărat și Brăila.

Totodată, militarii Batalionului 96 Geniu, cu utilaje de mare putere, acționează în sprijinul celorlaltor instituții pentru deszăpezirea căilor rutiere din municipiul Buzău, iar misiuni similare îndeplinesc, la Bobocu, și militarii Brigăzii Logistice Muntenia.

La solicitarea ISU Tulcea, alți 40 de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină, cu două autovehicule, vor acționa pentru deszăpezirea a 50 de case din localitățile Vișina, Jurilovca și Sălcioara.

Până la această oră, M.Ap.N. a finalizat 118 misiuni la care au participat peste 2.150 de militari cu 221 mijloace tehnice și menține în zonele afectate peste 5.800 de militari cu aproape 1.000 de mijloace tehnice.


Biroul de Presă