Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 41


Militarii continuă misiunile în sprijinul populației afectate de căderile masive de zăpadă


În acest moment, Ministerul Apărării Naționale are în derulare 12 misiuni de intervenție în care sunt implicați 286 militari cu 29 mijloace tehnice.

În județul Brăila, 36 de militari cu 7 mijloace din Brigada de Sprijin Logistic acționează în sprijinul autorităților locale pentru degajarea căilor de comunicație rutiere în localitățile Făurei, Ulmu, Cireșu, Batogu, Vulturu și Ionești. Totodată, 171 de militari cu 10 mijloace tehnice din Brigada 10 Geniu execută misiuni de deszăpezire a locuințelor persoanelor aflate în dificultate din Brăila și Cireșu și de transport alimente la căminele de bătrâni din orașul Brăila.

În județul Buzău, 37 militari cu 9 mijloace tehnice din Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale, Batalionul 280 Infanterie, Batalionul 96 Geniu și Brigada de Informații Militare acționează pentru deblocarea comunicației Râmnicu-Sărat - Vâlcele, pe DN 22 Râmnicu-Sărat - Brăila și în localitățile Buzău și Brădeanu.

În județul Tulcea, în localitatea Vișina, 40 de militari cu 2 mijloace tehnice din Batalionul de Infanterie Marină, la solicitarea autorităților publice locale, deblochează căile de acces și deszăpezesc locuințele persoanelor aflate în dificultate.

În județul Ialomița, la Fetești, militari de la Baza 86 Aeriană acționează pentru deszăpezirea locuințelor persoanelor vârstnice.


Biroul de Presă