Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 47


Mircea Dușa: Pornind de la deciziile Consiliului European din decembrie 2013, România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate și apărare comune


Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din statele membre UE a debutat cu prezentarea concluziilor Consiliului European din luna decembrie 2013, vizând în principal identificarea modalităților de implementare a acestora.

În acest context, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a subliniat faptul că reuniunea din decembrie 2013 a marcat decisiv un proces de consolidare a Politicii de Securitate și Apărare Comună pe termen mediu și lung.

"Anul 2014 este un an definitoriu pentru configurarea și demararea procesului de implementare a sarcinilor trasate. România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate și apărare comune".

În discursul său, Mircea Dușa a transmis participanților faptul că, pentru România, este importantă consolidarea parteneriatelor cu statele terțe, dar și o strategie maritimă europeană ce abordează echilibrat toate bazinele maritime.

Ministrul apărării naționale a reconfirmat sprijinul țării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia și Herțegovina, Mali și Somalia. În acest sens, Mircea Dușa a declarat că "ne respectăm angajamentul de a contribui la aceste misiuni și la operaționalizarea contribuției apărării la strategiile și politicile UE privind dezvoltarea capacităților statelor partenere".


Biroul de Presă