Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 51


Întâlnire bilaterală a miniștrilor român și bulgar ai apărării la Ruse


Întâlnirea celor doi miniștri a avut loc în contextul Ședinței Comune a Consiliului de Cooperare la nivel înalt dintre Republica Bulgaria și România, ce se desfășoară vineri, 7 martie, la Ruse, în Bulgaria.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a transmis omologului său bulgar, Angel Naydenov, faptul că cele două țări pot face mai mult pentru eficientizarea cooperării bilaterale și creșterea vizibilității celor două state în cadrul NATO și UE.

"Apreciez calitatea relațiilor de cooperare bilaterală militară între categoriile de forțe, iar semnarea Memorandumului de Înțelegere între guvernele noastre ne va da ocazia ca, în viitor, să desfășurăm activități comune pentru realizarea interoperabilității depline dintre cele două armate", a declarat ministrul Dușa.

În contextul în care România a preluat, în anul 2013, președinția Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei, SEDM, ministrul român a precizat faptul că țara noastră are un interes ridicat pentru acțiunile ce vizează stabilizarea și creșterea securității în zonă. Proiectul NATO de apărare antirachetă este esențial pentru postura Aliată de apărare.

"Susținem 'politica ușilor deschise' atât pentru NATO în configurarea post 2014 a unei Alianțe credibile și capabile de a-și îndeplini obiectivele strategice, cât și pentru partenerii care aspiră la aderarea la NATO", a mai declarat ministrul român.

Un alt subiect dezbătut a fost participarea cu trupe la operațiile din Afganistan după anul 2014, mesajul delegației române fiind acela că țara noastră va continua acest proces în cadrul viitoarei misiuni de instruire, consiliere și asistență a forțelor afgane de securitate.


Biroul de Presă