Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 90


"Armata - O școală altfel" la cea de-a doua ediție


Aproximativ 36.000 de elevi din peste 600 de instituții de învățământ din București și din țară au participat, în perioada 7-11 aprilie, la proiectul "Armata - O școală altfel", desfășurat de Ministerul Apărării Naționale în cooperare cu Ministerul Educației Naționale.

Unități militare din toate categoriile de forțe ale armatei și instituții militare de învățământ și de cultură din întreaga țară au prezentat elevilor tehnica militară, activități practice specifice, precum și oferta educațională a învățământului militar.

În București, elevii au participat, pe bază de voluntariat, la activitățile organizate de militarii batalioanelor 96 Geniu, 2 Infanterie "Călugăreni", 1 CIMIC, 265 Poliție Militară, 300 Sprijin "Sarmis", Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I", Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "dr. Carol Davila", Centrului 48 comunicații și informatică strategice și Bazei 90 Transport Aerian.

Programul a cuprins o zi de pregătire obișnuită a militarilor, în care participanții au desfășurat activități practice precum aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, descoperirea de obiecte metalice cu ajutorul detectoarelor, instrucție de front, jocuri interactive, aceștia primind, totodată, informații de la specialiști despre tehnica și armamentul din dotarea Armatei României.

* * *

Prin desfășurarea acestui proiect, Ministerul Apărării Naționale a oferit elevilor participanți la programele desfășurate de instituțiile militare oportunitatea explorării diverselor aspecte din viața militarilor și informării privind oferta educațională a învățământului militar.

Evenimentul "Armata - O școală altfel" este un proiect menit să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a noii generații și pentru a forma acestora o percepție realistă cu privire la misiunile și rolul Armatei României în societate.


Biroul de Presă