Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 93


Comandantul Comandamentului Aliat al Forțelor Terestre în România


Comandantul Comandamentului Aliat al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Frederick Hodges, a efectuat, în zilele de 14 și 15 aprilie, o vizită de lucru în România.

Pe timpul vizitei, generalul-locotenent Hodges a avut întâlniri cu secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Valeriu Nicuț, cu șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, și cu rectorul Universității Naționale de Apărare, generalul de flotilă aeriană Gabriel-Florin Moisescu.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu Comandantul Comandamentului Aliat al Forțelor Terestre marți, 15 aprilie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre. În cadrul întâlnirii a fost prezentată structura forțelor terestre, transformarea acestora, misiunile executate de militarii forțelor terestre în teatre de operații, programele de înzestrare și modernizare, precum și misiunile în desfășurare ale forțelor terestre.

"Am văzut, pe timpul vizitei mele în România, o armată pregătită pentru viitor, care investește în dezvoltarea sistemului militar de învățământ, iar pregătirea tinerilor cadeți, studenți ai Academiei Forțelor Terestre este impresionantă. Centrul de pregătire de la Cincu este pe cale să devină un important centru regional, un element de instruire multinațională care poate fi utilizat și de națiunile din zonă. Vom sprijini în continuare colaborarea Comandamentului Aliat al Forțelor Terestre cu Forțele Terestre Române. Când văd un militar român, văd un militar NATO", a concluzionat generalul-locotenent Hodges, la finalul întâlnirii cu șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă.

Generalul-maior Ciucă i-a mulțumit generalului-locotenent Hodges pentru sprijinul constant oferit de partenerii americani. "Sunt convins că buna colaborare dintre instituțiile noastre va continua și vom încerca în continuare să identificăm noi modalități de cooperare și lucru în comun", a mai precizat la finalul activității generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă.

Programul activității a mai cuprins vizite la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", unde a fost prezentat sistemul de învățământ militar și modul de formare și instruire a viitorilor lideri, la Centrul de instruire pentru luptă al forțelor terestre, de la Cincu, unde au fost prezentate infrastructura și facilitățile de instruire, precum și modul de desfășurare a programelor specifice de instruire și capabilitățile centrului pentru instruirea forțelor la nivel multinațional.


Biroul de Presă