Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 101


Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict


Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre și al Statului Major al Forțelor Aeriene organizează, în perioada 07-12 iulie, cea de-a XI-a ediție a "Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict".
Cursul se va desfășura în garnizoana Târgu Mureș și va aborda, teoretic și practic, teme privind procedurile de acreditare și de lucru ale jurnaliștilor pe timpul operațiilor militare, reguli de siguranță și protecție în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operațională, caracterizarea teatrelor de operații din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.
De asemenea, cursanților le vor fi prezentate tehnica de luptă și echipamentul din dotarea unor structuri militare care au participat la misiuni în teatrele de operații, tehnici de supraviețuire, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecție CBRN, precum și modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operații.
În vederea asigurării unui antrenament intensiv și a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliștilor - redactori, cameramani și fotoreporteri - care vor participa la curs este limitat la 14.
Detalii privind organizarea cursului și documentele de înscriere pot fi obținute accesând site-ul www.mapn.ro/corespondenti.
După completare, documentele solicitate vor fi transmise, prin fax sau e-mail, la Direcția informare și relații publice, până la data de 15 mai 2014, ora 12.00.
Persoană de contact pentru informații suplimentare - colonel Renato Nadolu, tel.: 021 402.34.00 int 1011630, fax 021 319.56.98, e-mail rnadolu@mapn.ro, mobil 0745.505.358.


Biroul de Presă