Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 110


Exercițiul "Black Sea Rotational Force 14"


Modulul de pregătire "Platinum Eagle", din cadrul exercițiului multinațional "Black Sea Rotational Force 14" (BSRF-14), se va desfășura în perioada 29 aprilie - 28 mai, în poligonul Babadag, județul Tulcea.

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România și Statele Unite ale Americii vor executa antrenamente în comun care includ: trageri cu muniție reală cu armamentul din dotare, exerciții de contra-insurgență, acordarea primului ajutor în zonele de operații, exersarea procedurilor de comandă și control la nivelul subunității.

BSRF-14 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

Exercițiul a fost planificat cu un an înainte de execuție și este inclus în Planul cu principalele activități al Statului Major General.

Jurnaliștii interesați să asiste la activități din cadrul exercițiului vor fi așteptați joi, 8 mai, la ora 9.20, în fața primăriei din localitatea Lunca, județul Tulcea, de unde vor fi preluați cu un mijloc de transport asigurat de organizatori, pentru deplasarea în poligonul Babadag.

Confirmarea participării va fi transmisă la adresa de e-mail relatii.publice01375@forter.ro.
Persoană de contact locotenent-colonelul Cătălin Crăcea, tel. 0730 865 236.


Biroul de Presă