Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 129


Academia Tehnică Militară sărbătorește 65 de ani


Academia Tehnică Militară organizează vineri, 16 mai, cu prilejul împlinirii a 65 de ani de învățământ universitar tehnic militar, o serie de manifestări la care vor participa reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai structurilor de apărare și ordine publică, ai autorităților publice locale, cadre militare în rezervă și în retragere, dar și veterani de război.

Începând cu ora 10.00, în cadrul unei ceremonii militare, Drapelul de luptă al Academiei Tehnice Militare va fi decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Ofițer, cu însemn de pace.

Jurnaliștii care doresc să asiste la festivitate vor fi așteptați vineri, 16 mai, începând cu ora 9.20, la sediul Academiei Tehnice Militare (Bulevardul George Coșbuc, nr. 39 – 49).

Persoană de contact căpitan Raluca Dima, telefon: 0723.162.897.

* * *

Academia Tehnică Militară a fost înființată în baza Decretului nr. 371 din 1949, având misiunea să formeze ofițeri ingineri cu o pregătire corespunzătoare specificului tehnic al diferitelor arme, necesari pentru încadrarea comandamentelor, unităților, formațiunilor și instituțiilor militare de specialitate.

La data de 17 mai 1990, prin Hotărârea Guvernului nr. 550, Academia Tehnică Militară a redevenit instituție de învățământ superior de sine stătătoare, după o perioadă de 31 de ani în care a funcționat distinct, ca entitate universitară politehnică în cadrul Academiei Militare.

În prezent, Academia Tehnică Militară este o instituție militară de învățământ tehnic superior, evaluată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și de Asociația Universităților Europene (EUA), subordonată Ministerului Apărării Naționale, care îndeplinește misiuni de învățământ și de cercetare științifică și pregătește specialiști militari și civili, din țară și din străinătate, pentru sistemul de apărare, ordine publică și securitate, precum și pentru industria de profil.


Biroul de Presă