Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 153


Mesajul ministrului apărării naționale cu ocazia Zilei Rezervistului Militar


Sunt onorat să mă pot adresa, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, tuturor celor care au îmbrăcat, cu onoare și demnitate, uniforma Armatei României, care și-au ales nu doar una dintre cele mai nobile profesii, dar și-au asumat cu determinare un destin aparte, acela al slujirii Țării.

Întotdeauna, armata în rezervă a fost prețuită și apreciată nu doar de către militarii activi, ci de către întreaga societate. Rezerviștii armatei noastre sunt depozitarii unor valori profesionale și ai unor experiențe de viață de o inestimabilă valoare, sunt izvor de inspirație și modele de urmat pentru cei care, în activitate fiind, le duc mai departe visurile și idealurile.

Anul acesta ne găsește cu speranță, după o perioadă grea și nemeritată pentru rezerviștii armatei noastre. Guvernul României a îndreptat nedreptatea făcută în anii trecuți, prin revenirea la cuantumul pensiilor din anul 2010. A fost un act reparatoriu, absolut necesar și din care sperăm că au fost învățate lecțiile necesare. Fără a ne ancora în trecut, consider că ne putem uni eforturile pentru a reda demnitatea militarilor.

De aceea, puteți fi încredințați, dragi rezerviști, că vă voi fi alături și voi fi un partener onest.

Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți permanent alături de noi, și pentru sprijinul pe care l-am avut din partea asociațiilor Dumneavoastră, de fiecare dată când a fost nevoie de dialog. Expertiza valoroasă pe care o aveți ne ajută zi de zi în fundamentarea celor mai bune decizii pentru a dezvolta sistemul național de apărare și a oferi o perspectivă cât mai bună a sistemului social în beneficiul militarilor. Apreciez eforturile susținute ale asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere care au acționat cu consecvență pentru apărarea drepturilor și intereselor legitime ale pensionarilor militari.

Cu ocazia aniversării de astăzi, vă adresez cele mai calde urări de sănătate Dumneavoastră și celor dragi.

La mulți ani!


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale