Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 172


Întâlnire a șefului Statului Major General cu șeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, s-a întâlnit luni, 16 iunie, la sediul MApN, cu șeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit (JFC) de la Napoli, generalul-locotenent Leonardo di Marco.

În cadrul întrevederii, cei doi lideri militari au discutat despre rolul și locul Comandamentului Aliat și despre faptul că, pentru România, colaborarea continuă într-o nouă abordare, în contextul conceptului "Regional focus".

"JFC Napoli are un rol important pentru aplicarea măsurilor de reasigurare și solidaritate stabilite la nivel aliat, precum și în implementarea deciziilor viitorului Summit al NATO din Țara Galilor", a subliniat șeful SMG.

De asemenea, șeful de stat major al JFC Napoli a spus: "România este un membru puternic al Alianței Nord-Atlantice, implicat în activitățile de creștere și adaptare a capacității de apărare pentru asigurarea unui nivel ridicat de răspuns al NATO, cerut de dinamica mediului actual de securitate".

Delegația condusă de generalul-locotenent Di Marco va vizita mai multe unități militare pentru a identifica posibile zone de instruire în comun a trupelor aliate.


Biroul de Presă