Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 188


Procentaj maxim de promovare a examenului de bacalaureat în colegiile naționale militare


Procentaj maxim de promovare a examenului de bacalaureat în colegiile naționale militare


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a transmis un mesaj de felicitare absolvenților celor trei colegii naționale militare, precum și profesorilor acestora, pentru procentajul de sută la sută obținut la promovarea examenului de bacalaureat.

În acest context, ministrul Dușa a subliniat că rezultatul examenului național este încă o dovadă care certifică faptul că instituțiile militare de învățământ preuniversitar sunt în elita instituțiilor de profil din România.

De asemenea, ministrul apărării naționale a transmis un mesaj de felicitare pentru rezultatele obținute în procesul de admitere în colegiile naționale militare, unde mediile generale de admitere s-au situat, și în acest an, peste cea națională.
* * *
Dintre cei 315 elevi care au absolvit în acest an colegiile naționale militare, peste o treime au obținut cel puțin o notă de 10 la una dintre probele bacalaureatului, cele mai mari medii generale fiind de 9,86 la Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia și la Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, respectiv 9,73 la Colegiul Național Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc.


Biroul de Presă