Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 202


Ministrul apărării naționale a inaugurat Secția de radioterapie și Blocul operator dermato-oncologic ale SUUMC


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a inaugurat astăzi, 18 iulie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", Secția de radioterapie din cadrul Centrului de boli oncologice și Blocul operator dermato-oncologic al Secției Clinice Dermatovenerologie, care au devenit, astfel, unele dintre cele mai moderne din țară.

"Investițiile realizate exclusiv de Ministerul Apărării Naționale în cele două unități au fost substanțiale, făcând astfel posibilă modernizarea lor și achiziționarea de aparatură de ultimă generație. Astfel, vom putea să-i tratăm pe pacienți la standarde internaționale", a spus ministrul Dușa.

Referindu-se la secția de radioterapie, ministrul a precizat că cele 15 milioane de lei folosite, deși sunt o sumă considerabilă, nu reprezintă un cost prea mare în comparație cu beneficiile care vor fi aduse numeroșilor pacienți care vor fi tratați aici. "Pentru a face față solicitărilor și a-i putea trata și pe pacienții civili, nu numai pe militari, am decis să suplimentăm personalul care va deservi secția, astfel încât să se poată lucra în trei schimburi, mai ales că, la această oră, acesta este cel mai modern centru de profil din țară", a făcut cunoscut ministrul apărării naționale.

De altfel, ministrul Dușa a anunțat că vor fi continuate investițiile la SUUMC, până la sfârșitul acestui an urmând să fie finalizat Centrul de excelență pentru diagnostic și tratament al glaucomului.

În acest sens, ministrul apărării naționale a făcut apel și la ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la ceremonia de astăzi, să includă Spitalul în mai multe programe naționale în domeniu, pentru a beneficia și de alte fonduri de la buget, în afară de cele alocate de M.Ap.N. medicinei militare.


Biroul de Presă