Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 238


Ministrul apărării naționale, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din statele membre ale UE


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va participa la Milano, în zilele de 9 și 10 septembrie, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din statele membre ale UE. Aceasta este prima reuniune la nivel înalt organizată de Președinția italiană a Consiliului UE.

Ziua de 9 septembrie va debuta cu două sesiuni de lucru, una dedicată analizei situației de securitate din Ucraina, Irak și Siria și cealaltă procesului de implementare a concluziilor Consiliului European din decembrie 2013, în noul context internațional. Reuniunea va fi prezidată de ministrul apărării italian, Roberta Pinotti.

Pe agenda celor două sesiuni de lucru din prima zi se regăsesc subiecte precum cooperarea UE-NATO în domeniul capacităților de reacție rapidă, relația UE-Ucraina, elaborarea unui cadru politic privind cooperarea sistematică, finanțarea misiunilor și operațiilor UE, dar și competitivitatea industriilor europene ale apărării.

Ziua de 10 septembrie va cuprinde o sesiune dedicată Agenției Europene de Apărare, concentrată pe cooperarea în dezvoltarea unor capacități militare credibile.

În atenția miniștrilor apărării va fi supus și subiectul operațiilor militare UE, care va avea două componente: operațiile cu mandat executiv- Atalanta, EUFOR RCA și EUFOR Althea și misiunile de instruire – EUTM Mali și EUTM Somalia.


Biroul de Presă