Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 240


Militari răniți participanți la o competiție sportivă în Germania


Patru militari români răniți în teatrele de operații vor participa, în perioada 9-14 septembrie, în localitatea Oberhambach, Germania, la competiția sportivă "Soldier Ride Germany".

La Hambachtal Resort, unde va avea loc evenimentul sportiv organizat de militarii Forțelor Terestre americane dislocate în Europa, vor participa plutonierul-adjutant Costel Stanciu, plutonierii-majori Vasile Zbâncă și Valerică-Costinel Slăniceanu. Aceștia au fost internați și tratați la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, în urma rănilor suferite pe timpul executării unor misiuni în teatrele de operații din Afganistan, în prezent fiind reintegrați în activitate.

De asemenea, alături de cei trei militari sosiți din țară va participa și locotenentul Alin Marinescu, aflat sub tratament în Germania ca urmare a rănilor suferite în urma incidentului din 30 martie a.c. în provincia Zabul, Afganistan.

Concurenții vor participa la o cursă de ciclism, inclusiv cu biciclete pentru persoane cu dizabilități, cu scopul de a-și testa și redobândi condiția fizică și psihică.

Proiectul se desfășoară sub egida "Wounder Warrior Project", prin care se urmărește dezvoltarea unor programe pentru a veni în sprijinul militarilor și veteranilor, bărbați și femei, care au suferit răni pe timpul misiunilor executate în teatrele de operații.


Biroul de Presă