Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 267


Exercițiul multinațional "Danube Express"


Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional "Danube Express" va avea loc luni, 6 octombrie, începând cu ora 10.00, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

În perioada 6-18 octombrie, peste 1.000 de militari și 400 de mijloace tehnice din unități ale Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", elemente de sprijin din cadrul Forțelor Terestre, precum și detașamente aparținând forțelor armate ale Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii, vor participa la exercițiul tactic cu trageri de luptă, cu armamentul individual, în Poligonul Smârdan.

Scopul exercițiului constă în dezvoltarea și menținerea nivelului de instruire al militarilor și creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante, prin aplicarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor specifice NATO.

Scenariul exercițiului este unul fictiv, bazat pe ducerea luptei de apărare pe poziții de către o grupare de forțe constituită din subunități de infanterie mecanizată, tancuri și artilerie, cu sprijinul forțelor aeriene.

Jurnaliștii care doresc să asiste la ceremonie sunt rugați să transmită datele de contact (nume, prenume, serie și număr carte de identitate și legitimație de presă, redacția și telefon/e-mail de contact), pe adresa de e-mail relatii.publice01270@forter.ro, până la data de 3 octombrie, ora 20.00.

Accesul jurnaliștilor în Poligonul Smârdan (sat Cișmele, comuna Smârdan, județul Galați) se va face luni, 6 octombrie, între orele 9.00-9.30. Persoană de contact: căpitan Daniel Nistor 0742.012.806.


Biroul de Presă