Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 278


Ministrul apărării naționale la exercițiul "Danube Express 14"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va participa la Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului multinațional "Danube Express 14", ce va avea loc joi, 16 octombrie, începând cu ora 11.00, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

Accesul jurnaliștilor în poligon (sat Cișmele, comuna Smârdan, județul Galați) se va face joi, 16 octombrie, între orele 10.00-10.30. Persoană de contact: căpitan Daniel Nistor, tel. 0742.012.806.

* * *

Poligonul Smârdan găzduiește, în perioada 6-18 octombrie, militari și mijloace tehnice din unități ale Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", elemente de sprijin din cadrul Forțelor Terestre și Aeriene, precum și detașamente aparținând forțelor armate ale Marii Britanii, în cadrul exercițiului "Danube Express 14".

Exercițiul urmărește creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante, prin integrarea forțelor, implementarea unitară a sistemului de comandă și control prin utilizarea în comun a tehnicilor, tacticilor și procedurilor NATO. Acțiunile militare se desfășoară după un scenariu fictiv, bazat pe ducerea luptei de apărare pe poziții de către o grupare de forțe constituită din subunități de infanterie mecanizată, tancuri și artilerie, cu sprijinul forțelor aeriene.


Biroul de Presă