Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 11


Discuție telefonică a ministrului român al apărării cu omologul său german


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut astăzi, 30 ianuarie, o discuție telefonică cu omologul său din Republica Federală Germania, Ursula von der Leyen. Convorbirea s-a purtat în contextul pregătirii Reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale NATO ce va avea loc la începutul lunii februarie, la Bruxelles.

Analiza situației de securitate din flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, agenda Reuniunii ministeriale NATO de săptămâna viitoare și cooperarea bilaterală au fost subiectele dezbătute de către cei doi oficiali.

La nivelul cooperării bilaterale, ministrul apărării român a accentuat importanța dialogului politico-militar la nivel înalt. "Cele două țări dispun de oportunități excelente pentru concretizarea cooperării la nivelul instruirii în comun în domeniul Forțelor pentru Operații Speciale, dar și în contextul mai general oferit de Inițiativa Forțelor Interconectate", a spus ministrul Dușa.

Cei doi miniștri au discutat despre stadiul demersurilor pentru implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Țara Galilor, ca element central pe agenda reuniunii de la Cartierul General al Alianței. Atât ministrul român, cât și omologul său german au subliniat importanța punerii în practică a calendarului agreat anterior, referitor la Planul de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a Alianței.

Germania și România vor continua discuțiile și consultările bilaterale menite să contribuie la intensificarea cooperării pentru dezvoltarea capabilităților și inițiativelor adoptate la nivel NATO.


Biroul de Presă