Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 35


Ministrul apărării naționale, la ceremoniile aniversare ale Batalioanelor 22 și 24 Vânători de Munte


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va participa vineri, 6 martie, de la ora 10.00, la ceremonia dedicată împlinirii a 75 de ani de la înființarea Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireșoaia" din Sfântu Gheorghe. Cu acest prilej, Drapelul de Luptă al unității va fi decorat cu Ordinul "Virtutea militară în grad de cavaler cu însemn de pace".

De la ora 13.00, la Miercurea Ciuc, ministrul Dușa va lua parte la aniversarea Batalionului 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu". În cadrul ceremoniei, Drapelul de Luptă al unității va fi decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României.

* * *

Militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte au participat la misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani, iar în anii 2013 și 2014 au luat parte, împreună cu infanteriștii marini americani dislocați în Europa, la module de pregătire ale exercițiilor multinaționale "Black Sea Rotational Force". În anul 2010, batalionului i-a fost conferită Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.

Militari ai Batalionului 24 Vânători de Munte au luat parte la misiuni în Congo și în teatrul de operații din Afganistan, iar în ultimii doi ani au participat, în comun cu militari americani, la module de pregătire din cadrul "Black Sea Rotational Force 14".


Biroul de Presă