Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 43


Selecție pentru "Tabăra de vară pentru cercetași" - Predeal 2015


Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, lansează, începând de marți, 17 martie, concursul național pentru selecția participanților la cea de-a IX-a ediție a Taberei de vară pentru cercetași "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!".

Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Asociația de Caritate din Armata României "Camarazii".

Ediția din acest an se va desfășura, în perioada 5 - 12 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre și al Comandamentului logistic întrunit. La tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfășurării concursului, în clasele VI-VII și IX-XI.

La ediția din acest an a taberei, din 42 de locuri disponibile, 10 vor fi ocupate de tineri instituționalizați din învățământul liceal cu rezultate excepționale la învățătură, selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Celelalte 32 de locuri vor fi scoase la concurs și vor fi repartizate astfel: 10 locuri (5 echipe) pentru elevii din învățământul gimnazial și 22 de locuri (11 echipe) pentru elevii din învățământul liceal.

Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și UE. În prima etapă (17 martie - 5 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor completa un formular de înregistrare și vor răspunde la 20 de întrebări tip grilă. Cele care vor completa corect cel puțin 15 întrebări se vor califica pentru etapa urmatoare, ce va avea loc între 6 și 19 aprilie. În etapa a doua echipele vor raspunde la un nou set de întrebări.

În perioada 20 - 24 aprilie, juriul competiției va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă și va întocmi clasamentul concursului, avându-se în vedere punctajul obținut.

Detalii cu privire la organizarea taberei, condițiile și regulile de participare, precum și date de contact pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara.


Biroul de Presă