Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Dan Mircea

 


Comunicat nr. 236


Forțe de securitate irakiene pregătite de militarii româniMilitari ai Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, în colaborare cu Unitatea Specializată Multinațională, din cadrul Forței Întrunite Operaționale Italiene, au instruit 170 de militari irakieni, în cadrul unui curs desfășurat în ultimele trei săptămâni.

Cursul s-a încheiat printr-o ceremonie care a avut loc în tabăra White Horse, în apropiere de localitatea An Nasiriyah. Cu acest prilej, noile subunități ale armatei și poliției irakiene au prezentat un exercițiu pregătit în colaborare cu instructorii lor. Maiorul Daniel Petrescu, comandantul batalionului românesc, a primit o plachetă din partea comandantului Brigăzii 72 irakiene în semn de mulțumire pentru activitatea militarilor români.

Generalul de brigadă Pietro Costantino, comandantul Forței Întrunite Operaționale Italiene, a spus, cu acest prilej, că rezultatele pozitive obținute dovedesc buna colaborare a militarilor italieni și români cu forțele de poliție și armata irakiană în cadrul operațiilor în curs de desfășurare.

La pregătirea militarilor irakieni participă 40 de instructori din cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, care în perioada următoare vor mai fi implicați în antrenarea a încă două serii de militari irakieni.

După finalizarea instruirii, subunitățile irakiene urmează să constituie o forță de reacție rapidă, aflată la dispoziția guvernatorilor provinciilor din sudul Irakului. Aceasta va fi în măsură să acționeze în localitățile din zonă, preluînd astfel o parte din responsabilitățile Forței Multinaționale.Biroul de Presa al M.Ap.N.