Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 65


Întâlnirea oficială a ministrului Dușa cu președintele Georgiei, Giorgi Margvelashvili


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit luni, 6 aprilie, la Tbilisi, cu președintele Georgiei, Giorgi Margvelashvili, la palatul Administrației Prezidențiale.

Ministrul Dușa a apreciat eforturile și angajamentul ferm al Republicii Georgia pentru aprofundarea cooperării cu NATO. "Știu că țara dumneavoastră folosește toate mecanismele aliate de parteneriat puse la dispoziție și apreciez că utilizarea la maximum a acestora va contribui la materializarea aspirațiilor de integrare euroatlantică ale Georgiei", a spus ministrul român.

Totodată, oficialul român a arătat disponibilitatea României de a sprijini aceste eforturi, în special cele ale militarilor georgieni, pe linia pregătirii și creșterii interoperabilității cu forțele NATO.

Ministrul Mircea Dușa a declarat că stabilitatea în Vecinătatea Estică și zona extinsă a Mării Negre reprezintă o prioritate pentru România. "Considerăm că Uniunea Europeană trebuie să-și mențină angajarea în ceea ce privește monitorizarea implementării Acordului în Șase Puncte, pe care îl sprijinim în continuare pe plan politic și contribuim substanțial cu personal la misiunea UE de monitorizare în Georgia", a mai declarat ministrul român al apărării.


Biroul de Presă