Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 66


Discuții ale ministrului apărării naționale cu reprezentanți ai Parlamentului Georgiei


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut discuții oficiale, luni, 6 aprilie, la sediul Parlamentului, cu președintele Comisiei pentru Apărare și Securitate, Irakli Sesiashvili.

Ministrul Dușa a afirmat că țara noastră, prin prisma rolului de Ambasadă Punct de Contact NATO la Tbilisi, cunoaște eforturile de integrare euro-atlantice ale Georgiei și rămâne angajată în sprijinirea pe mai departe a acestora. De asemenea, oficialul român a apreciat implicarea operațională consistentă a Georgiei la eforturile Alianței de consolidare a securității și stabilității regionale și internaționale.

Referitor la implementarea Pachetului Substanțial NATO-Georgia (SNGP), ministrul Dușa a exprimat sprijinul României pentru organizarea, în Georgia, a unui exercițiu comun NATO-Georgia, în cadrul asigurat de SNGP, la care să participe și alți parteneri.
"Considerăm că includerea Georgiei în această platformă reprezintă o dovadă a recunoașterii contribuției valoroase la securitatea și stabilitatea spațiului euro-atlantic, precum și o oportunitate pentru valorificarea experienței operaționale a forțelor militare georgiene, câștigată prin participarea la operațiile și misiunile Alianței", a spus ministrul român al apărării.

Discutând despre cooperarea Uniunii Europene cu Georgia, Mircea Dușa a accentuat necesitatea dezvoltării dimensiunii de securitate și apărare a Parteneriatului Estic.
"În acest context, apreciem că ar trebui identificate soluții pentru a facilita participarea țării dumneavoastră, precum și a Ucrainei și Republicii Moldova, la operațiile și misiunile UE", a declarat ministrul Dușa.

De asemenea, Mircea Dușa a afirmat că Summit-ul Parteneriatului Estic din luna mai 2015 va reprezenta o oportunitate pentru evaluarea progresului relațiilor dintre UE și acești parteneri, dar și un moment important în procesul de dezvoltare și consolidare a Parteneriatului.


Biroul de Presă