Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 76


Vizita în România a adjunctului comandantului suprem al Forțelor Aliate din Europa


Generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forțelor Aliate din Europa va efectua, în zilele de 21 și 22 aprilie, o vizită oficială în țara noastră, în cadrul căreia se va întâlni cu ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și cu șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Pe agenda discuțiilor figurează subiecte referitoare la evoluția situației de securitate din zona extinsă a Mării Negre, măsurile de asigurare în cadrul Alianței Nord-Atlantice și la participarea Armatei României la misiunea NATO din Afganistan, "Resolute Support".

De asemenea, vor avea loc discuții aprofundate pe tema celor două structuri de comandă-control ale Alianței ce vor funcționa la București – Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și Unitatea pentru Integrarea Forțelor NATO.

Ministrul Dușa și generalul Bradshaw vor lua parte marți, 21 aprilie, în Poligonul Smârdan, din județul Galați, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului "Wind Spring 15" și vor susține o declarație comună de presă.

Miercuri, 22 aprilie, generalul Bradshaw va avea o întâlnire, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.


Biroul de Presă