Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 77


Ministrul Dușa și generalul Bradshaw, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Wind Spring 15


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forțelor Aliate din Europa, vor participa la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului internațional Wind Spring 15, care va avea loc marți, 21 aprilie, de la ora 14.30, în Poligonul Smârdan, din județul Galați.

Generalul Bradshaw se va afla timp de două zile, 21 și 22 aprilie, într-o vizită oficială în țara noastră.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați marți, 21 aprilie, între orele 12.30 și 13.00, la punctul de acces al Poligonului Smârdan. Persoană de contact pentru detalii suplimentare – locotenent-colonelul Vali Roman, tel. 0740.097. 440.

* * *

La exercițiul Wind Spring 15, care se desfășoară între 16 și 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din județul Galați, și la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK), județul Constanța, participă peste 2.200 de militari cu armament și tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României și Statelor Unite ale Americii.

Exercițiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepție unitară, a militarilor din țări membre ale NATO sau partenere, pentru menținerea capacității operaționale a structurilor și îndeplinirea cerințelor specifice de interoperabilitate și standardizare ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

În cadrul Wind Spring 15 au loc exerciții de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situații tactice complexe.

Exercițiul face parte din seria activităților de instruire în comun care se desfășoară atât în țară cât și în afara teritoriului național, în cadrul operației „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilității și securității regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.


Biroul de Presă