Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 92


Situația militarilor răniți în Afganistan


Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa și caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță, Dan Cornel Crăciun și Cristian Stoica au fost răniți, în Afganistan, astăzi, 30 aprilie, în jurul orei 9.00 (ora României).

În timpul executării unei misiuni de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o mașină-capcană a explodat în apropierea militarilor români.

Plutonierul-major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani și este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță are 28 de ani și este la prima misiune în teatrul de operații, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani și este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani și este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operații.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este alături de familiile militarilor și urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților.


Biroul de Presă