Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 135


Întâlnire a ministrului Mircea Dușa cu omologul său din Republica Moldova


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit marți, 23 iunie, la Cartierul General al Alianței din Bruxelles, cu omologul său din Republica Moldova, Viorel Cibotaru.
Întrevederea a avut loc în marja reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, prilej cu care ministrul Cibotaru a discutat cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe marginea pachetului de asistență pentru consolidarea capacităților de apărare destinat Republicii Moldova, pe care miniștrii aliați urmează să-l aprobe.

Cu acest prilej, ministrul român l-a felicitat pe omologul din Republica Moldova pentru această evoluție, care reprezintă un semnal politic important de angajare a NATO în susținerea eforturilor autorităților de la Chișinău vizând consolidarea securității și apărării naționale. Mircea Dușa a subliniat că implementarea efectivă a pachetului de asistență va permite utilizarea eficientă a instrumentelor și programelor oferite de politica de parteneriate a NATO și va conduce la consolidarea sectorului de apărare al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost abordate și subiecte vizând cooperarea militară bilaterală în perioada următoare.


Biroul de Presă