Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 178


Întâlnirea ministrului Dușa cu ambasadorul Regatului Belgiei la București


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, l-a primit marți, 25 august, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Regatului Belgiei la București, Philippe Beke, care se află la final de mandat.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele proiecte comune și au subliniat că relația dintre București și Bruxelles s-a evidențiat în acești ani printr-o colaborare fără precedent în plan politico-militar.

Mircea Dușa a apreciat eforturile Belgiei în procesul decizional al Alianței dar și în sporirea rolului Agenției Europene de Apărare (EDA) în cadrul UE ca factor determinant în facilitarea cooperării în domeniul capabilităților militare.

Relațiile bilaterale dintre cele două țări constituie o premisă solidă pentru conturarea unor poziții comune în ceea ce privește identificarea unor soluții pertinente la evoluțiile recente din Estul Ucrainei.

Totodată, ministrul Mircea Dușa a arătat disponibilitatea părții române de a intensifica cooperarea militară, în special în domeniile strategiei de reasigurare a aliaților din flancul estic, pregătirii și instruirii în comun a trupelor, întrebuințării forțelor și participării la acțiuni multinaționale.

În final, oficialul român i-a urat ambasadorului Philippe Beke succes în activitatea diplomatică viitoare.


Biroul de Presă