Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 180


Ceremonia de predare - primire a comenzii Diviziei 1 Infanterie DACICA către Divizia Multinațională de Sud-Est


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va fi prezent luni, 31 august, de la ora 14.00, la ceremonia de predare - primire a comenzii Diviziei 1 Infanterie DACICA către Divizia Multinațională de Sud-Est, la sediul marii unități din București.

În cadrul ceremoniei, va fi numit și noul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, care până la această dată a îndeplinit funcția de comandant al Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”.

Jurnaliștii vor fi așteptați luni, 31 august, între orele 13.00-13.30, la comandamentul Diviziei, strada Antiaeriană, nr.6-8.
* * *
România s-a angajat să contribuie la consolidarea structurii de forțe a NATO prin stabilirea și punerea la dispoziția Alianței a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi opțiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Alianței în zona sudică a flancului estic aliat. Calendarul de implementare a acestui proiect prevede atingerea capacității operaționale inițiale în anul 2016 și a celei complete în anul 2018.


Biroul de Presă