Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 186


Ministrul Mircea Dușa, la ceremonia de repatriere a vânătorilor de munte


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va lua parte joi, 10 septembrie, începând cu ora 16.00, la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, ce se va desfășura în Piața Centrală din municipiul Curtea de Argeș.

După ceremonie, în onoarea vânătorilor de munte, pianistul Adrian Leonard Mociulschi și naistul Nicolae Voiculeț vor susține un concert la Centrul de Cultură și Arte “George Topârceanu” din Curtea de Argeș, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.

Jurnaliștii interesați să asiste la cele două evenimente vor fi așteptați joi, 10 septembrie, de la ora 15.30, în Piața Centrală din Curtea de Argeș, și, după ceremonie, la Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din localitate. Persoană de contact, căpitan Ovidiu Ciobanu, telefon: 0748 233 788.

* * *

Pe timpul desfășurării misiunii din Afganistan, în perioada februarie-septembrie 2015, militarii români au avut ca principale sarcini asigurarea protecției bazei militare de la Kandahar și consilierea militarilor din forțele de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilității politice și sociale în zonă.

Până în prezent, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” au participat la patru misiuni externe, în teatrele de operații din Irak (UNAMI - septembrie 2005–martie 2006) și Afganistan (ISAF III - iunie 2007–ianuarie 2008, ISAF IV - iulie 2012–februarie 2013, RESOLUTE SUPPORT – februarie-septembrie 2015).

Concertul susținut în fața militarilor români este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, iar cei doi muzicieni vor interpreta lucrări de George Enescu, Johann Sebastian Bach și Ludwig van Beethoven.


Biroul de Presă