Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 187


Întâlnirea ministrului Dușa cu ambasadorul Statului Kuwait în România


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, l-a primit joi, 10 septembrie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Statului Kuwait în România, Mubarak M. Alsehaijan.

Pe timpul discuțiilor, cei doi oficiali și-au exprimat preocuparea față de procesul de migrație în masă a populației civile din zone afectate de conflicte precum Siria, Irak Afganistan și Pakistan, considerând că această problemă trebuie tratată cu diplomație și umanitate.

Ministrul Mircea Dușa a exprimat, totodată, interesul părții române pentru finalizarea proiectului Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Statului Kuwait privind cooperarea în domeniul militar, considerând că încheierea acestui acord va impulsiona cooperarea bilaterală și va permite dezvoltarea unor proiecte comune.

De asemenea, în contextul de securitate actual, a fost evidențiată importanța aprofundării atât a cooperării practice, cât și a intensificării dialogului și a schimbului de opinii referitor la provocările mediului global de securitate.

În final, oficialul român a salutat eforturile depuse de autoritățile kuweitiene în ceea ce privește consolidarea relației cu NATO, exprimându-și convingerea cu privire la efectele benefice ale unei abordări comune în fața amenințărilor la adresa securității globale.


Biroul de Presă