Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 194


Concert în onoarea veteranilor de război și a militarilor răniți în teatrele de operații


Artiștii Adrian Leonard Mociulschi (pian) și Nicolae Voiculeț (nai) – acompaniat de Orchestra România, vor susține joi, 17 septembrie, începând cu ora 20.00, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național, la inițiativa ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, un concert dedicat veteranilor de război și militarilor răniți în teatrele de operații.

Spectacolul, organizat de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va avea loc în contextul Anului Veteranilor de Război și al sărbătoririi, la 25 Octombrie, a Zilei Armatei României.

Jurnaliștii interesați să asiste la concert vor fi așteptați joi, 17 septembrie, între orele 19.15 și 19.40, la Palatul Cercului Militar Național (intrarea din strada Constantin Mille). Persoană de contact, maior Constantin Bălan, telefon: 0732 634 341.
* * *

Adrian Leonard Mociulschi a absolvit Academia de Muzică din București în anul 1997 (clasa academicianului Ștefan Niculescu) și Institutul Teologic Romano-Catolic din București, în 2005. Este Doctor în muzică cu distincția Cum Laude, publicist, iar pentru meritele sale artistice i s-au decernat numeroase premii și distincții internaționale.
Nicolae Voiculeț, interpret, compozitor și dirijor, a urmat Liceul de Muzică „George Enescu“ și Academia Națională de Muzică, unde l-a avut ca maestru pe Gheorghe Zamfir. Abordează genuri muzicale variate, de la folclor, muzică clasică, muzică sacră la jazz, muzică contemporană și pop. A concertat pe scene de prestigiu din întreaga lume și a înființat, în 1993, la Chicago, prima școală de nai din Statele Unite ale Americii. A fost decorat cu distincția Meritul Cultural al României în Grad de Cavaler.
Prin Hotărârea de Guvern nr.164/2015, anul 2015 a fost declarat "Anul Veteranilor de Război". În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri, răniți și invalizi (circa 92.000 de militari decedați). În prezent mai sunt în viață circa 20.000 de veterani de război, 760 de văduve de război și aproximativ 102.000 de văduve ale veteranilor de război.


Biroul de Presă