Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 196


Ștafeta Veteranilor ia startul pe un nou traseu de alergare


Militarii organizați voluntar în grupul Invictus România vor lua startul vineri, 18 septembrie, la ora 9.00, din fața Instituției prefectului județului Timiș, pe cel de-al doilea traseu de alergare din cadrul ediției din acest an a Ștafetei Veteranilor. Traseul are o lungime de aproximativ 90 de kilometri și include localitățile Timișoara, Păuliș și Arad.

Ștafeta va fi purtată de militarii echipei Invictus România la monumentele de pe traseu dedicate eroilor și va fi întâmpinată, în localitățile Păuliș și Arad, de militari ai Brigăzii 18 Infanterie “Banat”, de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și ai asociațiilor care sprijină activitatea.

În respectivele localități se vor desfășura ceremonii comemorative dedicate eroilor din luptele pentru eliberarea teritoriului național în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Jurnaliștii care doresc să asiste la evenimente vor fi așteptați vineri, 18 septembrie, la ora 8.50, în fața Instituției prefectului județului Timiș, sâmbătă, 19 septembrie, la ora 9.50, la Monumentul Eroilor de la Păuliș și luni, 21 septembrie, la ora 12.15, în Piața Avram Iancu, din municipiul Arad.

***********************************************

Ștafeta este reprezentată de un drapel tricolor, purtat de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanță de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcțiile de acțiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului național.

În fiecare dintre localitățile în care s-au desfășurat lupte, purtătorii ștafetei vor înmâna un drapel național veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităților locale și să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate.

Purtătorii Ștafetei Veteranilor vor ajunge, pe 25 octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”.

Evenimentul este organizat în contextul Anului Veteranilor de Război și al sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României, fiind susținut de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”.


Biroul de Presă