Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 201


Ștafeta Veteranilor continuă pe ultimele două trasee de alergare


Joi, 24 septembrie, la ora 9.00, din fața Primăriei Iași, și vineri, 25 septembrie, la ora 9.00, din fața Primăriei Curtea de Argeș, militarii organizați voluntar în grupul Invictus România vor lua startul pe ultimele două trasee de alergare din cadrul ediției din acest an a Ștafetei Veteranilor.

Traseele au o lungime de aproximativ 1000 de kilometri și includ localitățile Curtea de Argeș, Sibiu, Sighișoara și Tîrgu Mureș, respectiv localitățile Iași, Piatra Neamț, Vatra Dornei, Bistrița, Tîrgu Mureș, Oarba de Mureș, Cluj Napoca, Zalău, Satu Mare și Carei.

Cele două trasee de alergare vor avea ca punct de întâlnire localitatea Tîrgu Mureș, unde luni, 28 septembrie, de la ora 12.30, se va desfășura o ceremonie comemorativă dedicată militarilor care au luptat pentru eliberarea municipiului Tîrgu Mureș.

În fiecare dintre localitățile în care s-au desfășurat lupte, purtătorii ștafetei vor înmâna un drapel național veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităților locale și să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate.

Purtătorii Ștafetei Veteranilor vor ajunge, pe 25 Octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”.

Jurnaliștii care doresc să asiste la activități vor fi așteptați joi, 24 septembrie, la ora 8.50, în fața Primăriei Iași, și vineri, 25 septembrie, ora 8.50, în fața Primăriei Curtea de Argeș.


Biroul de Presă