Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 207


Ministrul Mircea Dușa, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO


Ministrul apărării naționale Mircea Dușa va participa joi, 8 octombrie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, care va avea loc la Cartierul General al Alianței din Bruxelles.

Agenda ministerialei va avea ca subiect principal discutarea stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Țara Galilor, în special a Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a NATO (Readiness Action Plan/RAP) și conturarea elementelor Agendei de adaptare de la Varșovia, în perspectiva viitoarei reuniuni aliate de nivel înalt din vara anului viitor.

Alte subiecte abordate vizează reforma Alianței, îmbunătățirea mecanismelor de decizie și a capabilităților specifice, având în vedere evoluțiile îngrijorătoare din actualul mediu de securitate și necesitatea de consolidare a capacității de contracarare eficientă a noilor provocări strategice.

Reuniunea va cuprinde și o sesiune de lucru a Comisiei NATO-Georgia, cu participarea ministrului georgian al apărării, Tinatin Khidasheli.

În marja reuniunii, ministrul român al apărării naționale va avea întâlniri bilaterale cu omologii georgian și grec, cu scopul intensificării cooperării în domeniul apărării între România și aceste state.


Biroul de Presă