Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 228


Conferință militară internațională de științe comportamentale, la București


Prima ediție a Conferinței militare internaționale de științe comportamentale, organizată de Centrul de investigații sociocomportamentale din subordinea Direcției management resurse umane a Ministerului Apărării Naționale, se desfășoară, în zilele de 28 și 29 octombrie, la Palatul Cercului Militar Național din București.

Lucrările conferinței, ce are ca temă “Abordări interdisciplinare și transculturale ale comportamentului uman în organizația militară”, includ prezentări ale unor informații de referință din domeniile psihologiei clinice și psihoterapiei, psihologiei muncii și a transporturilor, precum și cel al sociologiei situațiilor de urgență.

Conferința reunește aproximativ 200 de participanți, specialiști români și străini din domeniul științelor comportamentale din instituțiile componente ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, din mediul academic românesc și din cadrul Armatei Statelor Unite ale Americii.

* * *

Centrul de investigații sociocomportamentale al M.Ap.N. a fost înființat prin ordin al ministrului apărării naționale în luna mai a anului 2014, având misiunea de a asigura asistența psihologică a personalului întors din teatrele de operații.

Centrul reprezintă un instrument important în procesul de modernizare a managementului resurselor umane ale armatei, iar psihologii centrului derulează activități de consiliere și psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncționale.


Biroul de Presă