Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 243


Reuniunea Comitetului de Coordonare al Centrului de Excelență NATO pentru Medicină Militară


Cea de-a XIV-a Reuniune a Comitetului de Coordonare al Centrului de Excelență NATO pentru Medicină Militară (MILMED COE) s-a desfășurat, în premieră, la Palatul Cercului Militar din București, între 23 și 25 noiembrie.

În cadrul manifestării, șeful Direcției medicale a M.Ap.N., colonel medic Constantin Ștefani, a avut o întrevedere cu directorul Centrului, generalul de brigadă medic Stefan Kowitz, în cadrul căreia au discutat despre perspectivele colaborării în domeniu.

De asemenea, în cadrul reuniunii, prezidată de generalul de brigadă István Szabó, comandant al Centrului Medical al Forțelor de Apărare din Ungaria, au fost abordate subiecte referitoare la aspectele bugetare și principalele activități ce vor avea loc în anul 2016.

La activitatea de la București au participat, pe lângă reprezentanții celor nouă națiuni sponsor ale MILMED COE (Belgia, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Republica Cehă, România, Ungaria) și cei ai Statelor Unite ale Americii (aflată în proces de aderare), dar și noul consilier medical al Comandamentului Aliat pentru Transformare, colonelul Deborah Porter.

***

Centrul NATO de Excelență pentru Medicină Militară este o organizație militară internațională care facilitează interoperabilitatea între serviciile medicale militare din țările membre ale NATO în domeniile instruirii medicale militare, lecțiilor învățate, standardizării și al supravegherii sănătății în operații militare. Instituția a fost acreditată de NATO în anul 2009 și are sediul la Budapesta, în Ungaria.

Comitetul director, principalul organism de decizie al MILMED COE, este compus din reprezentanți ai fiecărei națiuni membre a Centrului, care se reunesc de două ori pe an (primăvara și toamna).

Mai multe informații se regăsesc pe site-ul MILDMED COE http://www.coemed.org.


Biroul de Presă