Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 269


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Republicii Turcia


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit marți, 22 decembrie, la sediul ministerului, pe E.S. Osman Koray Ertaș, ambasadorul Republicii Turcia la București.

Principalele puncte de pe agenda discuțiilor s-au referit la unele aspecte privitoare la situația actuală de securitate și perspectivele cooperării bilaterale sau în cadrul inițiativelor regionale și euroatlantice.

Referindu-se la Summit-ul NATO care va avea loc la Varșovia, în anul 2016, oficialul român a evidențiat interesul țării noastre în ceea ce privește adaptarea pe termen lung a Alianței la noile tipuri de amenințări, cu o atenție adecvată acordată regiunii Mării Negre, spațiu de interes comun atât pentru România, cât și pentru Turcia, ca state riverane, și adoptarea unei posturi de descurajare și apărare eficientă fundamentată printr-o prezență aliată robustă pe flancul de est al NATO.

Cei doi oficiali au luat în discuție caracterul complex al mediului actual de securitate, cu accent pe evoluțiile din regiunea extinsă a Mării Negre.

De asemenea, ambele părți au exprimat intenția de a consolida cooperarea bilaterală pe dimensiunea apărării.

Ministrul român al apărării a folosit acest prilej pentru a aprecia contribuția Turciei la încadrarea structurilor de comandă-control NATO constituite în România, respectiv participarea detașamentului de militari turci din Brigada 66 Infanterie Mecanizată la parada militară organizată în București, la 1 Decembrie.


Secția Presă