Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 11


Șeful SMG la Reuniunea Comitetului Militar al NATO


Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, va participa joi, 21 ianuarie, la sediul Alianței Nord-Atlantice, la cea de-a 174-a sesiune a Comitetului Militar al NATO, desfășurată în formatul șefilor apărării.

Pe agenda reuniunii de la Bruxelles se vor regăsi aspecte militare de actualitate ale Alianței: misiunea Resolute Support din Afganistan, viitoarea strategie, postură și adaptare a NATO, precum și o întâlnire cu reprezentanții statelor participante la Dialogul Mediteranean.

La reuniunea în formatul țărilor participante la misiunea Resolute Support, șefii apărării vor fi informați cu privire la rezultatele obținute de forțele afgane de securitate și la evoluția situației de securitate și vor discuta aspecte referitoare la contribuțiile militare la consolidarea Parteneriatului Durabil NATO-Afganistan.

În cadrul întâlnirii în formatul statelor participante la Dialogul Mediteranean, șefii apărării din statele membre ale NATO vor aborda aspecte legate de situația de securitate regională care va genera cadrul pentru discuții legate de dezvoltarea cooperării între aliați și participanții la Dialogul Mediteranean.

Ultima parte a sesiunii se va concentra pe discuțiile asupra viitoarei strategii, posturii și adaptării pe termen lung a Alianței Nord-Atlantice.


Secția Presă