Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 29


Întrevederea ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc, cu omologul francez, Jean-Yves Le Drian


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit vineri, 5 februarie, cu ministrul apărării al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, în marja Reuniunii informale a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, desfășurată la Amsterdam.

Agenda discuțiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în special în domeniile tehnico-militar și al informațiilor pentru apărare, situația de securitate din regiune, precum și aspecte legate de colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale.

În perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia, ministrul Motoc a evidențiat importanța menținerii principiilor de coeziune și unitate ale Alianței și necesitatea continuării procesului de adaptare a organizației la noul mediu de securitate, accentuând rolul esențial al consolidării prezenței aliate pe flancul estic și la Marea Neagră.

Totodată, ministrul român a menționat că Politica de securitate și apărare comună a Uniunii Europene reprezintă o prioritate în arhitectura politicii de apărare a României, menționând sprijinul activ al țării noastre în eforturile de promovare a Uniunii ca actor credibil și capabil. În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte concrete ale contribuției României la eforturile internaționale de combatere a terorismului în contextul invocării de către Franța a articolului 42.7 al Tratatului UE.

În perspectiva consolidării relațiilor bilaterale, ministrul francez al apărării urmează să adreseze omologului român invitația de a face o vizită la Paris.


Secția Presă