Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 30


Întrevederea ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc, cu ministrul italian al apărării, Roberta Pinotti


În marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit, la Amsterdam, cu ministrul italian al apărării, Roberta Pinotti.

Agenda discuțiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, prioritățile de colaborare în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună și la colaborarea în cadrul NATO.

Întâlnirea s-a axat pe stabilirea unui nou cadru legal de cooperare în domeniul apărării între cele două state, prin semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării al Republicii Italiene.

Memorandumul reflectă atât noile realități ale cooperării bilaterale cât și statutul României de membru al NATO și al UE, deschizând posibilitatea colaborării româno-italiene în domenii cum ar fi: managementul și planificarea apărării, pregătirea personalului militar și civil, controlul armamentelor și dezarmarea, apărarea cibernetică în domeniul militar, și activități economico-militare și tehnico-științifice.


Secția Presă