Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 34


Ministrul apărării naționale, la Reuniunea ministerială a NATO


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, participă, în zilele de 10 și 11 februarie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care va avea loc la Cartierul General al Alianței din Bruxelles.

Agenda reuniunii este centrată pe dezvoltările legate de adaptarea NATO la noul mediu de securitate, în vederea pregătirii deciziilor ce vor fi adoptate de șefii de stat și de guvern la viitorul Summit de la Varșovia.

Miniștrii apărării vor adopta decizii pentru direcționarea acțiunilor viitoare ale structurilor aliate în domenii cum sunt: continuarea proceselor de implementare a Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a NATO, adaptarea posturii aliate de apărare și descurajare, contracararea amenințărilor hibride și cibernetice, operaționalizarea sistemului aliat de apărare anti-rachetă, angajamentul din Afganistan și asigurarea resurselor bugetare necesare apărării.

În cea de-a doua zi a reuniunii, va avea loc Comisia NATO-Georgia, prilej pentru identificarea unor domenii adiționale de cooperare în cadrul oferit de inițiativa pentru Dezvoltarea Capabilităților de Apărare/DCB, conform deciziei adoptate la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, din decembrie 2015.

Pe parcursul reuniunii, ministrul român al apărării naționale va derula o serie de consultări bilaterale cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa și cu omologi dintr-o serie de state aliate.


Secția Presă