Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 58


Autoevaluarea activității Departamentului pentru Armamente


Autoevaluarea activității Departamentului pentru Armamente în anul 2015 a avut loc astăzi, 25 februarie, la sediul instituției militare, în prezența ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc și a consilierului de stat din cadrul Administrației Prezidențiale, Constantin Dudu Ionescu.

Secretarul de stat pentru armamente, Gabriel Beniamin Leș, a prezentat modul în care s-au derulat principalele programe și contracte de achiziții pentru sisteme de armamente și echipamente majore, cele mai importante activități de cercetare-dezvoltare și testare-evaluare în beneficiul M.Ap.N. pentru anul 2015.

Ministrul Mihnea Motoc a apreciat activitatea personalului Departamentului și a subliniat faptul că trebuie să existe un echilibru în dotarea categoriilor de forțe.

Referitor la programele majore de achiziții, Mihnea Motoc a afirmat că urmărește atent desfășurarea acestora și că sunt asigurate fonduri pentru derularea lor și chiar pentru demararea unor noi proiecte.

Ministrul apărării naționale a afirmat că programele derulate în anul 2015, precum achiziția avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a aeronavelor de transport scurt/mediu curier C-27 J Spartan, modernizarea elicopterelor IAR-330 Puma Naval, recepția lotului patru de transportoare blindate Piranha IIIC, vor contribui la creșterea capabilităților militare.

Ministrul Motoc a concluzionat subliniind că anul 2016 va fi unul important pentru înzestrarea armatei, în care Departamentului pentru Armamente, ca autoritate contractantă pentru majoritatea programelor de achiziții preconizate, îi revine un rol major în asigurarea în condiții de deplină corectitudine și cu încadrarea strictă în lege a justului echilibru între resursele alocate și respectiv, posibilitățile de achiziție de tehnică și echipamente militare necesare Armatei României.


Secția Presă