Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 71


Ceremonia de deschidere a exercițiului româno-canadian de la Mihail Kogălniceanu


Ceremonia de deschidere a exercițiului aerian româno-canadian care se desfășoară în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a avut loc luni, 7 martie, în prezența șefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a ambasadorului Canadei la București, Joanne Lemay, și a comandantului Diviziei 1 Canadiană, generalul-maior Dean Milner.

Generalul Ciucă le-a urat succes participanților la exercițiu, subliniind importanța cooperării dintre armatele României și Canadei atât la nivelul forțelor aeriene, cât și la cel al forțelor terestre și navale.

"Prin activitățile de instruire planificate în acest an vom exersa procedurile comune în facilitățile de instruire avute la dispoziție, concomitent cu menținerea unei prezențe persistente a trupelor NATO la granița sud-estică a Alianței”, a spus șeful Statului Major General.

Cu acest prilej, generalul Nicolae Ciucă a precizat că, în acest an, sunt planificate circa 120 de exerciții multinaționale, atât în țară cât și peste hotare, și a mulțumit armatelor țărilor NATO și partenere care au decis să participe la exercițiile organizate de România. “Îi felicit pe militarii noștri pentru dedicația și profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea acestor misiuni", a concluzionat șeful SMG.

Aproximativ 200 de militari din Forțele Aeriene Române, cu aeronave MiG-21 LanceR și IAR-330 Puma, vor desfășura, în perioada 1 martie - 10 aprilie, antrenamente specifice împreună cu un detașament format din aproximativ 100 de militari cu patru aeronave de tip CF-18 Hornet aparținând Forțelor Aeriene Regale Canadiene.


Secția Presă