Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 89


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Canadei la București


Astăzi, 29 martie, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a primit-o, la sediul M.Ap.N., pe E.S. Joanne Lemay, ambasadorul Canadei la București.

Pe parcursul discuțiilor, ambele părți au susținut necesitatea continuării și intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, în actualul context regional și internațional de securitate, caracterizat de evoluții deosebit de complexe și provocatoare.

Ministrul român al apărării a exprimat apreciere pentru solidaritatea și angajamentul solid al Canadei în implementarea măsurilor de asigurare a aliaților din flancul estic, menționând prezența consistentă a forțelor armate canadiene la exercițiile desfășurate pe teritoriul țării noastre și în regiunea Mării Negre, în toate cele trei dimensiuni vizate – aeriană, terestră și maritimă. A remarcat în mod special dislocarea detașamentelor aeriene canadiene, cu aeronave CF-18 Hornet, în România, atât în anul 2014, la Câmpia Turzii, cât și anul acesta, la Mihail Kogălniceanu.

Cei doi oficiali au consemnat progresul înregistrat în negocierea Înțelegerii tehnice dintre Ministerul Apărării Naționale din România și Departamentul Apărării Naționale din Canada privind desfășurarea exercițiilor, activităților de instruire și asigurarea sprijinului națiunii gazdă.

În perspectiva summitului NATO din iulie 2016, a fost evidențiat interesul comun pentru adaptarea pe termen lung a Alianței, cu o atenție adecvată acordată unei posturi de descurajare și apărare eficientă, bazată pe o prezență aliată robustă pe flancul de est al NATO.


Secția Presă