Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 158


Întâlnirea ministrului Mihnea Motoc cu generalul (r.) James L. Jones


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc l-a primit miercuri, 25 mai, la sediul M.Ap.N., pe generalul (r.) James L. Jones, președinte al Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internațională din cadrul Consiliului Atlantic al Statelor Unite (ACUS), fost consilier al președintelui SUA pentru securitate națională și fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre și căile posibile de dezvoltare a unor proiecte de colaborare între ACUS și România pe teme de interes comun.

Pe timpul întâlnirii s-a realizat un schimb substanțial de opinii privind realitățile geopolitice din regiune, precum și evoluțiile și perspectivele în plan transatlantic generate de acestea. În context, ministrul român al apărării a subliniat rolul esențial al Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea securității țării noastre și a flancului estic al Alianței.

Cei doi interlocutori au convenit asupra importanței și rolului pe care colaborarea între ACUS și România poate să-l joace, prin dezvoltarea de proiecte specifice destinate elaborării și dezvoltării unor strategii de evaluare și întărire a securității regionale, cu accent pe evoluțiile din zona Mării Negre.

De asemenea, pe timpul vizitei la sediul M.Ap.N., generalul (r.) James L. Jones a fost primit și de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.


Secția Presă