Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 202


Întrevederea ministrului apărării naționale cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externă și de Securitate


În marja Summit-ului NATO de la Varșovia, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externă și de Securitate și Vice-președinte al Comisiei Europene.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate din domeniul securității și apărării, precum Strategia Globală a Uniunii Europene, document prezentat recent în cadrul Consiliului European din 28 – 29 iunie 2016, impactul BREXIT asupra Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC) și cooperarea UE – NATO. S-a susținut necesitatea de a continua demersurile de promovare a UE ca actor global și furnizor de securitate, subliniindu-se în acest context, cu apreciere, participarea activă a României la consolidarea PSAC.

Ministrul Motoc a exprimat susținerea României pentru intensificarea parteneriatului UE – NATO, evidențiind necesitatea acțiunii sinergice a celor două organizații în domenii precum comunicarea strategică și combaterea amenințărilor hibride.

De asemenea, ministrul Motoc a prezentat Înaltului Reprezentant ideile si demersurile inițiate la nivelul MApN, în vederea pregătirii președinției romanești a Consiliului UE în 2019.


Secția Presă